עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה אוורירית בכיסוי פירורים פריכים, מנה קלאסית לארוחת חג שבועות וככלל לכל אירוע חגיגי

מאת: סיגל יעקופור

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות/תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 גביע שמנת של פעם
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. להכנת הבצק- שמים במעבד מזון את הקמח, 1 סוכר וניל, חמאה, 2 חלמונים ו-2 כפות סוכר ומעבדים כמה דקות.
2. משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית 26 ס"מ. את יתר הבצק מרדדים לעלה בתבנית נפרדת ואופים בחום בינוני 15 דקות בערך עד שמזהיב.
3. מוציאים את הבצק ומניחים לקירור.
4. מכינים את המלית- מקציפים את השמנת עם הסוכר ופודינג הוניל, מוסיפים את הגבינה וסוכר הוניל.
5. כשהבצק קר לגמרי משטיחים את המילוי על הבצק בתבנית. את יתר הבצק שנשאר מפוררים עם מזלג ומפזרים על העוגה.
6. מניחים לילה במקרר.
דרג: