עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים נחשבת לאחת העוגות האהובות ביותר, גם על ילדים. מתכון קל ופשוט לחג השבועות, לאירוח חלבי או סתם ככה שמתחשק להתפנק

מאת: ליגל ברכה

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 3 תבניות אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם מרגרינה
  • 330 גרם קמח
  • למילוי:
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 9%
  • 2 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 250 גרם סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. הכנת הבסיס: מערבבים את המרגרינה, הקמח והסוכר במיקסר עד שהתערובת הופכת לפירורים.
2. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד שמשחים (כ-20 דקות). שימו לב: יש לערבב כל כמה זמן את הפירורים בתנור כדי שהשכבה העליונה לא תישרף. לאחר שמוציאים מהתנור יש להכניס למקפיא לכ-20 דקות.
3. הכנת המילוי: מערבבים את כל המרכיבים של המילוי במיקסר ומכניסים למקרר.
4. הרכבת העוגה: מניחים שכבת של פירורים בתחתית התבנית, מחזקים ומשטחים עם האצבעות. מוסיפים מעל מילוי עד לגובה 7/8 מהתבנית, ומוסיפים מעל שכבת פירורים נוספת.
5. מכניסים למקפיא לכ-3 שעות ואז למקרר.

דרג: