עוגת גבינה פירורים של פעם בתוספת אגוזי ברס

עוגת גבינה קרמית ועשירה עם פירורי בצק ואגוזי ברס קראנצ'יים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה פירורים של פעם בתוספת אגוזי ברס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית קוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 200 גר' חמאה רכה
  • לקרם:
  • 1/2 ק"ג גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כף פודינג וניל
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
  • 1 כף סוכר
  • 150 גר' אגוזי ברס

אופן הכנה:


1. הבצק:
מערבבים בבלנדר את החמאה עד שמתקבל מרקם חלק, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולאחר מכן את הביצים.
2. כאשר התערובת חלקה מוסיפים את יתרת החומרים של הבצק וממשיכים ללוש עם וו גיטרה עד שהתערובת חלקה (היא נשארת מעט דביקה).
3. מחלקים את הבצק ביחס של 2/3 ו-1/3. את הכמות הגדולה יותר משטחים בתבנית 26 כבסיס לעוגה ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
את יתרת הבצק משטחים בתבנית מלבנית קטנה (לצורך פירורים) ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
מצננים את 2 תבניות הבצק.
4. לקרם:
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם כף סוכר לקצפת יציבה.
5. מערבבים את יתרת החומרים של הקרם לקרם יציב.
6. מערבבים את שתי התערובות בתנועות עטיפה איטיות.
7. לאחר שבסיס העוגה מתקרר יוצקים עליו את הקרם. את יתרת הבצק האפוי מפוררים לפירורים קטנים ומערבבים עם אגוזי הברס 
ומפזרים על העוגה. מצננים את העוגה כשעתיים ומגישים.

דרג: