עוגת גבינה פירורים קלה ומדהימה

הכי קלה שיש!!! הכנת הבלילה לוקחת 5 דקות. במידה ורוצים להשקיע, ניתן להכין בצק ובמידה ולא גם ביסקוויטים עושים את העבודה :)

מאת: גל בורוכוב

דרג:
עוגת גבינה פירורים קלה ומדהימה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: עגולה 28'

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלילה:
  • 2 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 2 אינסטנט פודינג וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה תנובה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ורבע כוס חלב תנובה
  • לתחתית פתיבר:
  • 400 גרם פתיבר (וניל/שוקולד מריר)
  • 150 גרם חמאה
  • או להכין בצק:
  • 100 גרם חמאה
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1.5 כוס קמח

אופן הכנה:

במידה ומכינים בצק:

1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר, מקרימים 3 דקות.

2. מוסיפים חלמונים. לאחר 2 דקות מוסיפים קמח ואבקת אפיה. ברגע שמתאחד מיד מפסיקים את פעולת המיקסר.

3. שמים במקרר בתוך ניילון נצמד לחצי שעה. פותחים תנור על 170 מעלות.

4. לוקחים חצי, מרדדים ושמים בתבנית. עוד חצי מרדדים ושמים בתבנית מלבנית.

5. אופים 10-15 דקות עד שמשחים מעט. מצננים לחלוטין.

במידה ורוצים מהיר- לא חייבים להכין בצק:

1. מפוררים את הפתיבר (ביד או במעבד מזון). 200 גרם מהפתיבר המפורר מערבבים עם 150 גרם חמאה מומסת.

2. מסדרים בתוך התבנית ושמים במקפיא עד הכנת בלילת הגבינה.

3. את שאר הפתיבר שומרים.

להכנת הבלילה:

1. מקציפים שמנת "השף הלבן" לקצפת יציבה.

2. מוסיפים את הגבינה, אינסטנט פודינג, סוכר וחלב ומקציפים עד התייצבות ("מוס גבינה").

3. מוסיפים לתחתית ושמים במקרר שעה וחצי.

4. לאחר מכן, מפוררים למעלה את שאר הבצק או במידה ובחרנו בביסקוויטים, שמים את שאר הביסקוויטים המפוררים. לקרר עוד שעה. ניתן כעת לקשט בשוקולדים/תותים. 

דרג: