עוגת גבינה פירורים עם תכשיט

עוגת גבינה פירורים המעוטרת בתותים אדומים ונראית ממש כמו תכשיט. קינוח שהוא יצירה של ממש, מרשים וגם מאוד טעים

מאת: יהודית (יוד) זר-אביב

דרג:
עוגת גבינה פירורים עם תכשיט
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן עבודה: שעה

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ או 12 תבניות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לתערובת הפירורים
  • 200 גרם פתי בר
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חומרים למלית
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 מ"ל חלב
  • 500 גרם שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • חומרים לקישוט
  • 1 סלסלת תותים
  • 1 חבילה ג'לי בזק בטעם תות

אופן הכנה:

1. מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים המפוררים.
2. מניחים 3/4 מהתערובת על תחתית של תבנית 26 ס"מ מרופדת בשקף בגובה 5 ס"מ, או שתי כפיות גדושות ברינגים אישיים מרופדים בשקף. 
3. מהדקים את התערובת בעזרת כוס. ואם מכינים מנות אישיות אפשר להדק את התערובת עם הקצה של מערוך.
4. מסירים את עלי התותים ומיישרים אותם בחלקם הרחב. פורסים את התותים לפרוסות דקות ומצמידים אאל השקף ל ידי לחיצה קלה (ליצירת ואקום).
5. כעת מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים את השמנת. בקערה נפרדת מערבלים חלב, סוכר וגבינה במהירות נמוכה. מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקצפת המוכנה לתערובת. ומעבירים לשק זילוף ללא צנתר.
6. גוזרים את קצה השק, וממלאים את הרינג בתערובת עד למרחק של חצי סנטימטר מהקצה. מקפיאים ל-4 שעות.
7. מניחים חצאי תות בתבנית שקעים עגולים מסיליקון כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
8. מכינים את הג'לי בהתאם להוראות על האריזה ויוצקים את הג'לי על התותים בשקעים. מכניסים לכשעה למקרר.
9. מוציאים את העוגה מהקפאה, ודוחסים למרווח העליון שנותר את יתרת הפירורים. מחלצים את "תכשיטי" התות מתבנית הסיליקון ומניחים לקישוט מעל. מעבירים למקרר שלוש שעות לפני ההגשה.
חשוב לזכור שאת השקף מסירים כל עוד המוצר קפוא.
דרג: