עוגת גבינה פירורים ופטל קצת אחרת

מאת: סיגל ברמר \

מקור מתכון: סיגל ברמר

דרג:
עוגת גבינה פירורים ופטל קצת אחרת
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 14

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבסיס:
  • 300 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חומרים למוס:
  • 2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1/2 מיכל (100 גרם) שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף (8 גרם) אבקת ג'לטין
  • מילוי פטל:
  • 1/4 חבילה פטל קפוא או טרי
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • לקישוט:
  • 1 כף ריבה
  • 3/4 חבילה פטל קפוא

אופן הכנה:

אופן הכנה (מילוי פטל):
1. שמים בצלוחית קטנה כפית גדושה של קורנפלור ו-1 כף מים, מערבבים ומניחים בצד.
2. שמים בסיר פטל קפוא, כף סוכר, כף מיץ לימון, וחצי כוס מים. מחממים את הסיר על אש בינונית עד לרתיחה.
3. מוסיפים קורנפלור ומערבבים מעט עד להסמכה.
4. מורידים מהאש ומניחים בצד לקירור.

אופן הכנת הבסיס :
1. שמים את פירורי הביסקוויטים בקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עם כף.
2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לתבנית, מהדקים את התערובת לתחתית ויוצרים דפנות בגובה 1.5 ס"מ (כמו לפאי). מהדקים היטב עם כף ומכניסים את התבנית למקפיא.

אופן הכנת המוס:
1. מוסיפים לקערת זכוכית כף אבקת ג'לטין ורבע כוס מים פושרים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מכניסים את הקערה לחימום במיקרוגל למשך דקה.
3. מערבבים עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה הצורך מחממים את הקערה פעם נוספת. מניחים את הקערה בצד.
4. בקערה נפרדת מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ו-3/4 כוס סוכר. מערבבים היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס.
5. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מוסיפים את הגבינות לקערת המיקסר ומערבבים מעט. מוסיפים את את הג'לטין לתערובת ומקציפים עד שהתערובת אחידה (זמן קצר).
7. מניחים רינג 24 בתוך תבנית הביסקוויטים (לפני הדפנות). מרפדים את הרינג בשקף, שופכים מחצית מהקרם לרינג, מוסיפים באמצע הרינג את מילוי הפטל, שופכים את יתרת הקרם על שכבת הפטל.
8. מכניסים להקפאה למשך כ-5 שעות.

לפני ההגשה :
1. מוציאים את העוגה מההקפאה ומפשירים למשך 10 דקות.
2. מורידים את הרינג בעדינות ומוציאים את השקף מסביב לעוגה.
3. מקשטים בפטל מסביב לדפנות. מברישים את הפטל עם מעט ריבה (מחוממת במיקרוגל).
4. מניחים 3 פירות פטל במרכז העוגה ומגישים.
דרג: