עוגת גבינה פירורים ואננס

עוגת גבינה עם הפתעה

מאת: סיגל בנבניסטי

דרג:
עוגת גבינה פירורים ואננס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק
  • 3/4 מרגרינה
  • 2 ביצים טריות של תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח תופח
  • קרם גבינה
  • 1/2 מרגרינה תנובה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 שמנת חמוצה 9% תנובה
  • 1 גבינה לבנה 5% תנובה
  • 3 חלמונים (צהוב)
  • בקערה נפרדת מקציפים :
  • כוס סוכר
  • 3 חלבונים (לבן)
  • תוספת:קופסה גדולה של אננס חתוך לחתיכות קטנות.

אופן הכנה:


בצק:
1. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל.
2. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק.
3. מוציאים כדור בגודל של אגרוף.
4. את שאר הבצק מסדרים בתבנית ואופים עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים ומצננים.
5. את כדור הבצק אופים גם כן בנפרד כשהבצק אפוי מקררים מפוררים ושמים בצד.
6. על הבצק האפוי מסדרים את חתיכות האננס.
קרם גבינה:
1. בסיר על אש קטנה ממיסים את המרגרינה.
2. מקציפים את הביצים.
3. מורידים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ובסוף את קצף הביצים בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם חלק.
4. שופכים על הבצק האפוי עם האננס.
5. מקררים כשעתיים במקרר ולאחר מכן מפזרים את הפירורים.

דרג: