עוגת גבינה פירורים במלית תפוחים ופירות יער

עוגת גבינה פירורים משגעת וטעימה עם מילוי תפוחים ופירות יער, מתאימה לכל אירוח ולחג השבועות

מאת: יהודית אביב

דרג:
עוגת גבינה פירורים במלית תפוחים ופירות יער
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 10/תבנית 18

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • תבנית בקוטר 18 ס"מ (לתבנית בקוטר 26 להכפיל כמויות)
  • 300 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 140 גרם חמאה מומסת
  • מצרכים למלית תפוחים ופירות יער
  • 4 תפוחי עץ מזן גרנד סמית (הירוקים החמוצים) חתוכים לקוביות בגודל 1×1 ס"מ
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס פירות יער
  • כף תמצית וניל
  • לעוגה:
  • 1/4 כוס מים
  • 7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1/4 כוס חלב
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חפיסה)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה (גביע קטן)

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מניחים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת ומערבבים היטב.
3. מחלקים את הפירורים לשליש ושני שליש.
4. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפיה (יקל על חילוץ העוגה מהתבנית). את שני שליש הפירורים משטחים על תבנית האפיה ומהדקים היטב עם כף. אופים בין 8-10 דקות עד שהפירורים מזהיבים מעט. לצנן את התבנית, משמנים את הדפנות ומדביקים אליהן שקף.
5. את השליש הנותר של הפירורים מניחים בתבנית אחרת.

אופן הכנת המלית:

1. מניחים במחבת את התפוחים, החמאה והסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט אבל נשארים שלמים (מידי פעם מערבבים).
2. מוסיפים את פירות היער ותמצית הוניל ומבשלים עוד 10 דקות תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
3. מצננים לטמפרטורת החדר.

אופן הכנת העוגה:

1. מניחים בקערית קטנה 1/4 כוס מים וג'לטין ונותנים למים לספוח את הג'לטין עד שהוא נעשה ספוגי (10 דקות).
2. מניחים בקערת המיקסר: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וסוכר וניל ומקציפים לתערובת קרמית חלקה.
3. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הגבינה. מערבבים עוד דקה לאיחוד החומרים.
4. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין - מחממים 10 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול ושקוף (חימום יתר יגרום לג'לטין לאבד את יכולת הייצוב שלו).
5. מערבבים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינה ומערבבים במרץ לאיחוד החומרים.

אופן הרכבת העוגה:

1. שופכים על הבסיס חצי מכמות הגבינה ומיישרים עם כף.
2. מסדרים בעדינות את תערובת התפוחים ופירות היער מעל הגבינה. מתחילים עם הדפנות וממשיכים למרכז העוגה.
3. בעזרת כף מוזגים בזהירות את החצי השני של הגבינה על הפירות ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.
4. לפני שמקשטים מעבירים למקפיא לשעתיים (כשמקלפים את השקף העוגה תישאר חלקה בדפנות), אחרי הקישוט מעבירים למקרר.

אופציות נוספות לקישוט:

1. קצפת משמנת מתוקה וכף אבקת סוכר.
2. מכינים כמות גדולה יותר של הפירות ומניחים מעל העוגה.
3. מניחים רק פירורים.
דרג: