עוגת גבינה פירורים אפויה

מתכון לעוגת גבינה פירורים בשילוב נהדר של בסיס פריך, גוף אוורירי וקרם שמנת נימוח. פשוט תענוג!

מאת: ליהי קרויץ \

מקור מתכון: אתר תפוז

דרג:
עוגת גבינה פירורים אפויה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק;
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • מלית גבינה
  • 750 גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 קופסת אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות קורנפלור
  • גרידת לימון בינוני
  • שקית סוכר וניל
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • ציפוי שמנת חמוצה:
  • 2 גביע שמנת חמוצה באחוזים גבוהים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה: הכנת בסיס הפריך:
1. שמים הכל בקערה וומערבבים בעזרת האצבעות ליצירת פירורי בצק.
2. ליצירת בסיס העוגה -שמים 3/4 כמות בצק הפירורים ברינג בקוטר 26 ס"מ ומהדקים, אופיפ בחום בינוני עד הזהבה.
את רבע כמות הנותרת של בצק הפירורים שמים בתבנית אפיה ואופים עד הזהבה. מקררים.  מפוררים בעזרת הידיים.
אופן הכנת מלית הגבינה;
1. שמים בקערה גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, פודינג וניל, קורנפלור, גרידת לימון, וניל וחלמונים ומערבבים במטרפה.
2.מקציפים חלבונים עם הוספת הסוכר בהדרגה לקבלת קצף נוקשה.
3. מעבירים 1/3 קצף חלבונים לתערובת הגבינה ומערבבים בעטיפה, מעבירים את שאר קצף החלבונים לגבינה ומבליעים בעטיפה עד אשר העיסה הומוגנית. שופכים את עיסת הגבינה על הבצק האפוי שבתבנית, מיישרים, מכניסים את העוגה לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכשעה.
4. מוציאים את העוגה מן התנור,ומחכים כרבע שעה עד אשר היא תרד בגובה, מסדרים את שולי העוגה שירדו לתוך התבנית ולא ישארו מחוצה לה.
אופן הכנת ציפוי:

1.מערבבים את השמנת החמוצה והפירורים לקישוט יחד.
2. כאשר העוגה ירדה לתוך הרינג, שופכים עליה את ציפוי השמנת החמוצה. מיישרים, מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לחמש דקות.
3. מוצאים מן התנור ומפזרים מעל את פירורי הבצק האפויים.
4.מקררים, לפחות למשך כמה שעות במקרר, לפני ההגשה.

דרג: