עוגת גבינה עם תותים,שוקולד לבן, פחזניות ומרנג

המתכון הזוכה במקום השני בתחרות מתכוני עוגות הגבינה "יפה בלבן" 2013

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קרן יונסיאן

דרג:
עוגת גבינה עם תותים,שוקולד לבן, פחזניות ומרנג
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 מנות\ 2 תבניות עגולות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 4 ביצים
  • 1 אשל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 3 קופסאות גבינה לבנה
  • 0.75 כוס סוכר
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 0.5 כוס חלב
  • לפחזניות:
  • 350 גרם מים
  • 180 גרם שמן
  • 5 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 250 גרם קמח
  • 5 ביצים (L)
  • קרם פטיסייר:
  • 0.5 ליטר חלב
  • 60 גרם חלמון (3 חלמונים לערך)
  • 120 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 0.5 מקל וניל
  • מרנג (נשיקות):
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • אפשר להוסיף גם כפית מיץ לימון
  • גנאש שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"

אופן הכנה:


 לעוגה:
1.מקציפים חלבונים+ חלק מהסוכר
2.מערבבים חלמונים עם שאר הסוכר, גבינה, קליפת לימון, אשל, קורנפלור+4 כפות אינסטנט פודינג.
.3מחלקים את התערובת ל 2 תבניות עגולות, אופים ב180 מעלות כ4\3 שעה.
4.מקציפים את השמנת+ 2\1 כוס חלב ושארית אינסטנט פודינג וניל. (כשהעוגה מוכנה)

לפחזניות: 
1.מבשלים בסיר את המים, סוכר, מלח, שמן, עד לרתיחה. 
2.מנמיכים את האש ומוספים בבת אחת את הקמח.
3.מערבבים מספר שניות עד שהבצק ניתק מהדפנות.
4.מעבירים למיקסר (עם וו גיטרה) מערבלים במהירות בינונית תוך כדי הוספת הביצים אחת אחת ועד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לשק זילוף, מזלפים פחזניות קטנות
מעביירים לתנור: ב10 דקות הראשונות החום 210, אח"כ מורידים ל 180 עד לקבלת צבע זהוב לפחזניות
מחוררים את הפחזניות מלטה ומזלפים קרם פטיסייר.


קרם פטיסייר:
1.מרתיחים סוכר + רוב החלב
2.מוסיפים את תוכן מקל הוניל.
3.מערבבים בקערה – חלמונים+ קורנפלור+ החלב שנותר עד בלילה חלקה
4.כשהחלב רותח מעבירים מעט מהסיר לקערה ומערבבים מיד (השוואת טמפ') מחזירים את כל מה שבקערה לסיר ומערבבים ללא הפסקה עד למרקם קרמי.
5.במיקסר עם וו גיטרה פותחים לקבלת קרם אחיד.
6.לקבלת קרם עשיר מוסיפים שמנת מתוקה.

מרנג:
שמים במיקסר חלבונים, ולאט לאט מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצב יציב וחזק. מזלפים עד תבנית עם נייר אפייה, אופים ב130 מעלות כשעתיים.

 גנאש שוקולד לבן:
ממיסים 200 גרם שוקולד לבן עם 100 גרם שמנת מתוקה, שומרים לילה במקרר.
מקציפים את התערובת במיקסר.

הרכבת העוגה:
שמים שכבה של העוגת גבינה,מורחים מהגנאש, מסדרים תותים חתוכים, ושוב מוסיפים מהגנאש.
שמים את העוגה השנייה,מורחים מהקצפת מסביב לעוגה, מסדרים את הנשיקות למעלה מסביב, אח"כ את הפחזניות ואז את התותים. מזלפים קצפת מסביב עוגה.

דרג: