עוגת גבינה עם תותים צלויים

עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים עם נגיעת דבש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איזבלה חניקוב

דרג:
עוגת גבינה עם תותים צלויים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • כוס ורבע (150 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 70 גרם חמאה מומסת של "תנובה"
  • למלית הגבינה ותותים:
  • 1 סלסלת תותים (כ – 450 גרם)
  • 3 כפות (65 גרם) דבש
  • 3 מיכלים (675 גרם) גבינת שמנת 25% של "תנובה"
  • 1 מיכל גדול (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9% של "תנובה"
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה (לא חובה):
  • חצי סלסלת תותים נקיים מעוקץ
  • 3 כפות דבש

אופן הכנה:

1. מתחילים בצלייה של התותים:
מחממים תנור ל – 150 מעלות. שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ. מניחים את התותים בקערה ומוסיפים את הדבש, מערבבים בעדינות לציפוי אחיד של התותים בדבש. מעבירים את התותים לתבנית אפייה בשכבה אחידה, צולים בתנור למשך שעה וחצי. מוציאים ומעבירים לקערה. בעזרת ממחה של פירה (או מזלג) מועכים את התותים. מניחים לקירור מוחלט.
2. בזמן שמחית התותים מתקררת מכינים את הבסיס:
עוטפים היטב את תבנית האפייה ברדיד אלומיניום בחלקה החיצוני. בקערה מערבבים את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לבסיס התבנית. אפשר להעזר בגב כף או בתחתית של כוס. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
3. מכינים את המלית ואופים:
מגבירים את חום התנור ל – 160 מעלות. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינה והסוכר. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד, מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים עוד ביצה. בעזרת כוס מדידה (או מצקת רגילה) מוציאים מהבלילה כמות של 2 כוסות/מצקות. לבלילה שנותרה בקערת המיקסר מוסיפים את מחית התותים שהתקררה ומערבבים היטב. יוצקים את המלית הורדרדה על גבי הבסיס. עם כף מניחים את מלית הגבינה הלבנה על המלית הורודה שבתבנית. מניחים כף אחר כף ומשתדלים לכסות באופן אחיד.
4. מניחים בזהירות את תבנית העוגה בתוך תבנית עמוקה וגדולה יותר, מעבירים לתנור ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ. סוגרים את דלת התנור ואופים למשך שעה ו – 10 דקות. העוגה מתייצבת בשוליים ונשארת בהירה ומעט רוטטת במרכזה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור ללילה שלם.
5. לפניי ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית , מעטרים בתותים טריים ומברישים במעט דבש.
 
דרג: