עוגת גבינה עם תותים בג'לי

עוגת גבינה מתוקה ומעודנת עם תותים וג'לי. מושלמת לאירוח או לסיום ארוחה חלבית עשירה

מאת: Lora Melik \

מקור מתכון: Lora Melik

דרג:
עוגת גבינה עם תותים בג'לי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 ביצים
  • 100 גרם של סוכר
  • קמח 100 גרם
  • קרם:
  • 300 גרם גבינת קרם שמנת
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 32%-38%
  • 2 ביצים
  • 100 גרם של סוכר
  • מקל וניל (או סוכר וניל - כפית 1)
  • לציפוי:
  • תותים
  • ג'לי לעוגה (חבילה אחת, בכל טעם שתרצו)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
שכבת ביסקוויט:
1. מקציפים ביצים עם סוכר (להקציף לפחות 5-7 דקות).
2. מוסיפים קמח ולערבב בעדינות.
3. את תבנית (בקוטר של 28 ס"מ) משמנים מעט, ושופכים לתוכה את הבצק.
4. שמים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות.
5. מצננים.

שכבת גבינה.
6. את גבינת קרם שמנת מערבבים עם סוכר.
7. מוסיפים שמנת מתתוקה, מערבבים היטב.
8. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
9. חותכים את מקל וניל, ומוציאים את הזרעים אל תערובת הגבינות. (אם משתמשים בסוכר וניל במקום מקל וניל, מוסיפים אותו בשלב זה).
10. שופכים קרם גבינה על שכבת ביסקוויט מקוררת.
11. שמים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ולאפות במשך 25-30 דקות.
12. מצננים.

שכבת תותים:
13. על הקרם המקורר שמים תותים.
(אפשר לחתוך לחצי ולטבול את אמצע התות בסוכר. לא חובה)
14. מכינים ג'לי כפי שכתוב על האריזה.
15. שופכים בזהירות (!!!) את ג'לי על תותים.
16. שמים במקרר למשך 6-8 שעות.

 
דרג: