עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב

עוגת גבינה מרהיבה ועשירה שאי אפשר להפסיק לאכול

מאת: מירב מלמד

דרג:
עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גר' פתיבר מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לשכבת הגבינה:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 1/4 כוס סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
  • טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק'. מצננים.
  • ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.
  • במיקסר מקציפים - יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען וסימפוניה) ותמצית וניל לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
  • מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.
  • מערבבים את חומרי הציפוי - מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק'. מצננים.
  • מעבירים לקירור במקרר.

  • דרג: