עוגת גבינה עם שוקולד כשרה לפסח

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד, קינוח מושלם לארוחת שישי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: גולן בר

דרג:
עוגת גבינה עם שוקולד כשרה לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם עוגיות כשרות לפסח טחונים לפירורים גסים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי קליפת לימון מגוררת
  • חצי קליפת תפוז מגורר
  • למלית:
  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד

אופן הכנה:

1. מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת וגרידת ההדרים, ומהדקים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפיה.
2. מחממים תנור ל- 160 מעלות, מניחים תבנית עמוקה עם מים בתחתית התנור. 
3. את השוקולד ממיסים בבן-מארי.
4. טורפים את הביצים, הגבינה והסוכר ביחד ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת וטורפים היטב שוב. 
5. יוצקים את התערובת על תחתית העוגיות הגרוסות, מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז. 6. מצננים לחלוטין את העוגה. ניתן לקשט באבקת סוכר, תותים, פירות יער ועוד.
דרג: