עוגת גבינה עם רימונים

עוגת גבינה מושלמת עם רימונים - מתאימה לכל אירוח ולראש השנה

מאת: פאתן מטר

דרג:
עוגת גבינה עם רימונים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 3 כוסות קורנפלקס או פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 700 גרם גבינת שמנת
  • 1.5 כוסות סוכר
  • גרידת 2 לימונים
  • 4 ביצים
  • רבע כוס קורנפלור
  • 2 שמנת חמוצה
  • 1 כוס רימונים טחונים או פסיפלורה
  • לציפוי:
  • 1 כוס מיץ רימונים או פסיפלורה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1.5 כפיות ג'לטין
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות גרגרי רימונים או פסיפלורה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. התחתית: ממיסים חמאה ומערבבים עם הקורנפלקס ומהדקים לתחתית של תבנית אפיה 25.
2. המילוי: מערבבים את כל החומרים חוץ מהקורנפלור.
3. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מתערובת הגבינה ומחזירים לשאר התערובת ומערבבים שוב.
4. ל-1/3 מהתערובת מוסיפים את הרימונים או הפסיפלורה ומערבבים.
5. שופכים את התערובת ללא הרימונים לתבנית ומעל את תערובת הגבינה עם הרימונים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-55 דקות.
7. הציפוי: שמים חצי מכמות מיץ הרימונים בקערית ומפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומשאירים דקה. מחממים בסיר את שאר המיץ והסוכר עד ההמסה ומוסיפים לג'לטין. מערבבים היטב ומקררים 15 דקות ואז מוסיפים את גרגרי הרימונים. שופכים מעל העוגה שהתקררה ושמים במקרר עד התקשות.

דרג: