עוגת גבינה עם קרם פטיסייר ודובדבנים

עוגת גבינה מרשימה במראה וטעימה במיוחד, המשלבת בין קרם עשיר ורעננות הדובדבנים

מאת: שמרית אזיזוב

דרג:
עוגת גבינה עם קרם פטיסייר ודובדבנים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 16 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 2 ביצים
  • 100 גר' סוכר
  • גרידת לימון/תפוז
  • 75 מ"ל' שמן
  • 75 מ"ל מיץ תפוזים
  • 140 גר' קמח
  • 4 גר' אבקת אפייה
  • לציפוי:
  • צנצנת דובדבנים מגולענים
  • 120 גר' סוכר
  • קורנפלור להסמכה מדולל במעט מיץ מהדובדבנים
  • לקרם:
  • 450 מ"ל חלב
  • 100 גר' סוכר
  • קורט מלח
  • מקל וניל
  • 50 מ"ל חלב
  • 60 גר' קורנפלור
  • 3 חלמונים
  • לתערובת הגבינה:
  • 500 גר' גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 40 גר' אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת תחתית ספוג - מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק.
2. מוסיפים את המיץ, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ, אופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 20 דק'.
4. הכנת ציפוי דובדבנים - מבשלים דובדבנים וסוכר עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דק'.
5. מסמיכים את תערובת הציפוי עם קורנפלור ומקררים היטב.
6. הכנת קרם פטיסייר - מביאים לסף רתיחה את החלב, הסוכר המלח והוניל. יוצרים בלילה מהחלב שנותר הקורנפלור והחלמונים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הבלילה לחלב הרותח תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה, מבשלים עד שמסמיך (כ-5-8 דק'), מעבירים למיקסר עם וו גיטרה עד לצינון מלא. 
7. מוסיפים את הגבינה לקרם ומערבבים לתערובת חלקה. מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסנט פודינג ומקפלים לתערובת הגבינה והפטיסייר.
8. יוצקים על הבסיס האפוי ומשטחים, יוצקים מעל את ציפוי הדובדבנים ומכניסים ללילה למקרר.
דרג: