עוגת גבינה עם קצפת

עוגת גבינה אפויה עם קצפת רכה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה עם קצפת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית
  • 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • שכבת גבינה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • קליפת לימון מגורדת
  • 2 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • לקישוט
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים ומערבבים יחד עם החמאה.
2. משטחים בתבנית אפיה קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
3. מקציפים את גבינת הריקוטה יחד עם השמנת החמוצה וכוס סוכר במהירות גבוהה.
4. מוסיפים ביצים אחד אחד תוך כדי הקצפה.
5. מוסיפים 2 כפות קמח ואת גרידת הלימון.
6. שופכים את הבלילה לתבנית עם הביסקוויטים.
7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את התבנית למשך 40 דקות (לא לפתח את התנור באמצע האפיה).
הכנת הקצפת:
1. מקציפים 2 יחידות שמנת חמוצה יחד עם סוכר וסוכר וניל עד שהסוכר נמס.
2. כשמוציאים את העוגה והיא מתקררת מורחים עליה את הקצפת ומכניסים למקרר ללילה.
דרג: