עוגת גבינה עם קארד פסיפלורה ומרנג מרשמלו

עוגה טעימה במרקם עדין, יפה להגשה ומיוחדת לחג השבועות

מאת: איזבלה חניקוב

דרג:
עוגת גבינה עם קארד פסיפלורה ומרנג מרשמלו
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקארד פסיפלורה -
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים (את החלבונים יש לשמור למרנג)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ פסיפלורה (מכ 10-20 פירות)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה של "תנובה"
  • לבסיס העוגה -
  • 1 כוס (100 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים טבעיים או מומלחים טחונים דק
  • 70 גרם חמאה מומסת של "תנובה"
  • למלית גבינה -
  • 2 מיכלים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% של "תנובה"
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% של "תנובה"
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • למרנג -
  • 3 חלבונים (105 גרם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. להכנת הקארד פסיפלורה - בקערה טורפים את הביצים והחלמונים. בסיר בינוני על גבי להבה נמוכה מחממים את מיץ הפסיפלורה עם החמאה והסוכר עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יוצקים בזרם דק את תערובת הפסיפלורה לקערה עם הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת של הביצים.
3. מעבירים את התערובת לסיר ומגבירים את הלהבה. מבשלים כ - 2-3 דקות, תוך כדי טריפה ועד שהתערובת מסמיכה למרקם של פודינג. נזהרים שלא להביא לרתיחה.
4. מסירים מהאש ומעבירים דרך מסננת לקערה נקייה. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקירור.
5. מכינים את הבסיס - בקערה מערבבים את פירורי הביסקוויטים והפיסטוקים הטחונים.
6. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
7. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לבסיס.
8. שומרים במקפיא או במקרר בזמן שמכינים את המלית.
9. מכינים את המלית - מחממים תנור ל – 160 מעלות. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינה.
1. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב.
11. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה ושאין גושים של גבינה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד עד להטמעה.
12. מוסיפים 1/4 כוס מהקארד פסיפלורה ומערבלים שוב. יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס.
13. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים. מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים למשך כ – 60 דקות ועד שהחלק העליון של העוגה מתייצב. העוגה תהיה עדיין רוטטת ורכה מאוד וזה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך לילה שלם.
14. מכינים את המרנג - בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים בגובה של 2-3 ס"מ מניחים מעל קערה חסינת חום כך שלא תיגע ישירות במים (בן מארי).
15. מניחים בקערה את החלבונים והסוכר וטורפים מידי פעם. מחממים למשך 5 דקות ועד שהתערובת חמה מאוד והסוכר נמס לחלוטין (אם משתמשים במדחום מחממים עד לטמפרטורה של 65 מעלות).
16. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים במהירות גבוהה למשך כ - 10 דקות ועד לקבלת מרנג סמיך, מבריק ודביק.
17. מרכיבים את העוגה - מחלצים את העוגה מתבנית האפייה ומעבירים לצלחת הגשה. מצפים מעל בקארד פסיפלורה.
18. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים "נשיקות מרנג" מעל הציפוי. בעזרת מבער חורכים מעט את המרנג.

העוגה נשמרת בקירור עד 3 ימים.
דרג: