עוגת גבינה עם פרורים קלאסית

עוגת גבינה פירורים קלאסית, מתכון קליל שאי אפשר לטעות איתו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל רובין

דרג:
עוגת גבינה עם פרורים קלאסית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + כף)
  • 140 גרם סוכר (2/3 כוס)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • לבלילה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% (קופסא גדולה)
  • 80 גרם קמח (1/2 כוס + כף)
  • 40 גרם סוכר (1/2 3 כפות)
  • 5 חלמונים
  • 200 מ"ל חלב (3/4 כוס + 1/2 1 כף)
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • כפית תמצית וניל
  • 5 חלבונים
  • 140 גרם סוכר (2/3 כוס)

אופן הכנה:

1. להכנת התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הקמח, הסוכר והחמאה ובעזרת הידיים בקערה מפוררים את חמאה עד שמתקבלים פרורים. משטחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה.
2. להכנת בלילת העוגה: בקערה טורפים את הגבינה, הקמח ו-40 גרם הסוכר. מוסיפים את החלמונים, חלב, גרידת הלימון, אינסטנט וניל ותמצית הוניל ומערבבים רק עד לחיבור. במיקסר עם מקצף מקציפים את החלבונים ויתר הסוכר עד לקבלת מרקם רך כמו של קצפת. מקפלים את הקצף אל תערובת הגבינה בעדינות.
3. להרכבת העוגה: מחממים את התנור ל-190 מעלות. משטחים את פרורי השטרויזל בתוך הרינג ומהדקים היטב. שופכים את תערובת הגבינה (התערובת תגיעה עד לקצה הרינג ותעלה באפייה מעט לאחר סיום האפייה היא תחזור לגובה הרינג). מכניסים את העוגה לאפייה של כ-10 דקות. לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור, מורידים את החום ל-170 מעלות ובינתיים בעזרת סכין חדה מפרידים את העוגה מהדפנות בזהירות על מנת להוציא קיטור.
4. מחזירים בחזרה לתנור וממשיכים לאפות עוד כ-50 דקות – בין לבין תסובבו את העוגה בתנור למי שאין זרימת אוויר אחידה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי ורק אז מכניסים למקרר ללילה. ניתן להגיש עם כדור גלידה בצד.

בתאבון!
דרג: