עוגת גבינה עם פצפוצי אורז על בסיס בראוניז

עוגת גבינה מעודנת עם שוקולד בטעם בראוניז

מאת: שרי קורניצר

דרג:
עוגת גבינה עם פצפוצי אורז על בסיס בראוניז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות- תבנית קפיצית בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס הבראוניז:
  • 150 גר'ם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 1.5 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 0.75 כוס קמח
  • כף גדושה קקאו לעוגת גבינת הפצפוצים
  • לתערובת הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% של תנובה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 גבעיע שמנת חמוצה של תנובה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 חבילת אינסטנט פודיניג וניל עם פצפוצי שוקולד
  • לקישוט:שוקולד מגורר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת הבסיס
1.ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב. 2.טורפים פנימה קמח וקקאו לקבל תערובת אחידה.  3.אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות בלבד עד להתייצבות.  מצננים ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה. אופן הכנת תערובת הגבינה:
1.מחממים תנור ל140 מעלות ושמים בתחתיתתבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש באפיה.  2.מערבבים את הגבינות עם השמנת החמוצה, סוכר וביצים. 3.מוסיפים פודיניג וניל ופצפוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז. 5.אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה
מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים קר
דרג: