עוגת גבינה עם פירורים

עוגת גבינה אוורירית קלאסית מצופה בפירורי בצק עוגה פריכים, לאירוח בחג שבועות

מאת: שירלי חלילי

דרג:
עוגת גבינה עם פירורים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • שני חלמונים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר
  • כף קליפת לימון מגורדת דק
  • למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 גביעי שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • כף קליפת לימון מגורדת דק
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. לשמן שתי תבניות, אחת גדולה עבור העוגה עצמה ושניה קטנה יותר עבור הפירורים.
2. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים אותם לכדי בצק חלק.
3. משטחים 2/3 של הבצק בתבנית העגולה ואת השליש הנותר בתבנית השנייה.
4. אופים את התבניות בחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
5. להכנת המילוי: בוחשים יחד את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות הסוכר ויוצקים על הבצק בתבנית העגולה.
6. את הבצק בתבנית המלבנית מפוררים לפירורים וזורים על העוגה.
7. מגישים קר.

דרג: