עוגת גבינה עם פירורים

עוגת גבינה עם שכבת פירורים

מאת: קארין פיכלר-אדרי

דרג:
עוגת גבינה עם פירורים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית מלבנית בגודל 18*28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מלית
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע שמנת חמוצה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט וניל
  • 1 כוס חלב
  • בצק תחתית ופירורים
  • 1/2 + 2 כוסות קמח תופח מאליו
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
תחתית:
1. ממיסים 200 גרם חמאה עם סוכר, מוסיפים קמח בהדרגה עם ביצה ומערבבים היטב.
2. הבצק אמור להיות שומני.
3. לרדד בתבנית.
4. להשאיר 1/4 מכמות הבצק בצד ולאפות בנפרד ע"מ ליצור את הפירורים, אופים עד שמזהיב ומוציאים.
את ה1/4 בצק שאפינו מפוררים לפירורים שיבואו מעל הקרם.

קרם:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.
2. בקערה נפרדת מערבבים גבינה ושמנת חמוצה עם הסוכר, ולהוסיף סוכר לפי הטעם.
3. מערבבים את תערובת הקרם עם תערובת הגבינה והשמנת בתנועות קיפול, ולהעביר לתבנית, לפזר מעל את הפירורים.
 

דרג: