עוגת גבינה עם פירורים ופאקנים

עוגת גבינה עם טוויסט פקאן ואגוזים על בסיס בצק פריך

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מיכל וולף

דרג:
עוגת גבינה עם פירורים ופאקנים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • חצי כוס ביסקוויטים טחונים
  • חצי חמאה מומסת
  • חצי כוס פאקנים טחונים
  • למלית:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • פודינג אינסטנט וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה רכה
  • חצי חמאה מומסת
  • גרידת לימון
  • 1/4 כוס סוכר
  • לציפוי:
  • 2 כוסות עוגיות וניל מסוכרות טחונות גס (5-6 פולסים בטוחן) למי שאין-עם פטיש )
  • 2 כפות מייפל
  • חבילת פאקנים טיבעיים

אופן הכנה:

1. לבסיס: מערבבים את החמאה המומסת עם הפאקנים והפתי-בר הטחון, ומהדקים טוב טוב. אפשר להכין את העיגול קצת יותר קטן מקוטר העוגה, כי מהניסיון שלי-כשמרימים את הפרוסה-היא נוטה לא להתפרק באופן הזה.
2. למילוי: שמים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, פודינג אינסטנט, גרידת לימון. מקציפים טוב טוב בערך 4 דקות. לאחר ההקצפה- מקפלים את הגבינה הלבנה פנימה- ולא מקציפים! רק בקיפולים עדינים עדינים עד שהתערבת חלקה ויפה.
3. מכניסים את התערובת לתבנית הקפיצית, ממש בעדינות-בכדי שהעוגה תצא מדויקת ויפה. לאחר מכן, את כל הפירורים שופכים בצורה מאורגנת ויפה על הגבינה.
4. מורחים את הפאקנים בסירופ מייפל, ומסדרים על העוגה.
דרג: