עוגת גבינה עם עוגיות לוטוס בציפוי קרמל ושקדים

עוגת גבינה עם עוגיות לוטוס בציפוי קרמל ושקדים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עירית שטופ

דרג:
עוגת גבינה עם עוגיות לוטוס בציפוי קרמל ושקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • 250 ג' עוגיות לוטוס
  • 100ג' חמאה מומסת
  • מלית:
  • 450 ג' גבינת שמנת
  • 250 ג' גבינה לבנה 9%
  • 200 ג' שמנת חמוצה
  • 400 ג' חלב מרוכז
  • 4 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ציפוי:
  • 2 כפות חמאה
  • 0.25 כוס דבש
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 0.5 כוס סוכר חום כהה
  • 1 כפית שטוחה של קפה נמס מגורען
  • 0.25 כפית מלח
  • 100 ג' שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

אופן ההכנה: לחמם תנור 160 מעלות ולשמן תבנית 26 ס"מ
  בסיס:
1.לטחון את עוגיות הלוטוס, לערבב את הפירורים עם החמאה המומסת.  2.לשטח את תערובת הפירורים על תחתית התבנית, להדק היטב. להכניס לפריזר עד שמלית הגבינה מוכנה.

מלית:
1.מערבבים יחד את הגבינות, השמנת החמיצה, החלב המרוכז והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
2.מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים לאחר הוספת כל ביצה
3.מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג וניל ו מערבבים.
4.מעבירים את מלית הגבינה לתבנית.
5.מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
6.אופים את העוגה כשעה או עד אשר העוגה מזהיבה קלות בצדדים.
7.בתום האפייה. משאירים את העוגה בתנור כבוי כ10 דק'.

ציפוי:
1.בסיר קטן על אש הכי קטנה מבשלים יחד את כל חומרי הציפוי למעט השקדים ומביאים לרתיחה עדינה, תוך ערבוב מתמיד. 
2.לאחר שהתערובת מבעבעת קלות מוסיפים פנימה את השקדים וממשיכים לבשל יחד על אש קטנה עוד כשתי דק', תוך ערבוב מתמיד. 
3.מורחים את הציפוי בעדינות על העוגה החמה (כ10 דק' עמידה בתנור כבוי)
4.נותנים לעוגה להצטנן כמה שעות לטמפ' החדר, עוטפים ומקררים במקרר למשך לילה  
דרג: