עוגת גבינה עם מלית תותים

עוגת גבינה עם מלית תותים, מתכון לשבועות, מתמכרים לעוגה קלה ומדהימה

מאת: דנה יעל אזולאי

דרג:
עוגת גבינה עם מלית תותים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 10 תותים בינוניים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 750 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:

  • בסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
  • מלית התותים: מרסקים את התותים יחד עם הסוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. שומרים במקרר.
הכנת המלית:
  • מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • מערבבים את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים היטב, מוסיפים את השמנת וטורפים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ואופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • לאחר צינון יוצקים על העוגה את מלית התותים.

דרג: