עוגת גבינה עם מלית תותים

עוגה במראה מרהיב המורכבת מבסיס ביסקוויטים, מלית גבינה וציפוי אדום ומתוק עשוי תותי שדה מרוסקים וסוכר

מאת: דנה יעל אזולאי

דרג:
עוגת גבינה עם מלית תותים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • לציפוי:
  • 10 תותים בינוניים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • למלית:
  • 750 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
2. הכנת מלית התותים: מרסקים את התותים יחד עם הסוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. שומרים במקרר.
3. הכנת מלית הגבינה: מחממים תנור ל-120 מעלות. מערבבים את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים היטב, מוסיפים את השמנת וטורפים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ואופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
5. לאחר צינון יוצקים על העוגה את מלית התותים ומגישים.
דרג: