עוגת גבינה עם גובה

עוגת גבינה מרשימה שתופסת גובה

מאת: ריקי גיא

דרג:
עוגת גבינה עם גובה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 ביצים
  • 3 גביעי גבינה 5% או 9%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס קונפלור
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר (1/2 להקצפה ו-1/2 לתערובת)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מעבירים את השמנת והגבינות למסננת שתונח על קערה וזאת להוצאת המים, למשך מספר שעות במקרר.
2. מפרידים את הביצים:
א. מערבבים היטב: 7 חלמונים + הגבינות + הקונפלור + הקמח + אבקת האפייה + 1/2 כוס סוכר.
ב. מקציפים את 7 החלבונים ולאחר שקיבלנו קצפת לבנה, אחידה וחזקה שופכים מעל את 1/2 כוס הסוכר הנותרת ומקציפים קלות.
3. מוסיפיםאת הקציפה על הבלילה לאט לאט בתנועות סיבוביות עד שהופך לאחיד.
4. מעבירים לתבנית פיירקס או תבנית עגולה ואופים בתנור בחום 150 מעלות למשך 45-60 דקות - עד שמוכן. 
5. טיפים :
* אם לאחר 45 דקות העוגה רכה מבפנים אך שחומה מאוד בחלקה העליון, משאירים אותה לזמן נוסף בתנור, וכדי שהחלק העליון לא יישרף שמים מעל נייר פרגמנט.
*  לא לפתוח את התנור הרבה אלא רק לקראת הסוף.
* לאחר שהעוגה נראית מוכנה, פותחים מעט את דלת התנור, מכבים וממתינים עד שיתקרר ורק אח"כ מוציאים מהתנור.

דרג: