עוגת גבינה עם בישקוטים ופירות יער

עוגה מושקעת ומפנקת

מאת: דודו שחר

דרג:
עוגת גבינה עם בישקוטים ופירות יער
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילה של 350 גרם פירות יער קפואים
  • 12 כפות סוכר
  • חבילה של 300 גרם רסברי קפואים
  • 1/4 כוס ליקר רסברי
  • בערך 2-3 חבילות של בישקוטים
  • 650 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • תותים
  • אוכמניות
  • רסבריז

אופן הכנה:

הכנה
1. מבשלים בסיר את תערובת פירות היער הקפואים עם 6 כפות סוכר בחום בינוני עד שהתערובת מקבלת טקסטורה של ריבה ובערך בכמות של כוס. מערבבים את התערובת בזמן הבישול.
2. שמים את הרסבריז הקפואים להפשרה בתוך מסננת דקה מעל קערה. למחוץ אותם עם כף כנגד המסננת ולאסוף כמה שיותר נוזלים (אני לקחתי את המחית שנשארה במסננת והוספתי לתערובת המבושלת והמשכתי לבשל עוד קצת זמן).
3. מוסיפים לנוזלים מהרסבריז 1/4 כוס ליקר. חותכים את הבישקוויטים לגובה התבנית. טובלים את הבישקוויטים בתערובת הנוזלים ולסדר סביב דפנות התבנית והתחתית (לתחתית השתמשתי גם בבישקוטים החתוכים). 
4. בקערה מקציפים את גבינת המסקרפונה עם 6 כפות סוכר ותמצית וניל. לוקחים תותים טריים וחותכים אותם לפרוסות דקות.
5. מפזרים על הבישקוויטים בתחתית חצי מכמות פירות היער המבושלים וחצי מכמות הגבינה ומעל הגבינה לסדר את פרוסות התותים. מעל התותים לפזר בערך 1/2 כוס אוכמניות טריות ו-1/2 כוס רסבריז טריים.
6. טובלים עוד בישקוטים בתערובת הליקר ולסדר מעל שכבת הפירות שוב את שארית התערובת המבושלת ומעל שארית הגבינה.
7. מכסים ושמים בקירור ל-4 שעות או ללילה.
8. לפני ההגשה להסיר את צידי התבנית ולפזר מעל תערובת של אוכמניות ורסבריז טריים.
אם אין גבינת מסקרפונה ניתן להכין אותה עם 800 גרם גבינת שמנת, 1/2 כוס שמנת להקצפה, 6 כפות שמנת חמוצה.
צריך בערך 3 כוסות לעוגה.
דרג: