עוגת גבינה עם אגס/תפוח בציפוי שמנת

עוגת גבינה אפויה על בסיס ריקוטה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חביבה טל

דרג:
עוגת גבינה עם אגס/תפוח בציפוי שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס העוגה:
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1.5 כוס קמח
  • למלית:
  • 3 תפוחי עץ או 3 אגסים קלופים ופרוסים לשמיניות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • קליפת לימון +1/4 כוס מיץ לימון
  • העוגה:
  • 750 גרם ריקוטה 5% (3 קופסאות)
  • 2 גביעים של שמנת חמוצה 9% או יוגורט אקטיביה 3%
  • 4 ביצים שלמות
  • 1.5 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון+מיץ
  • 5 כפות קמח קורנפלור
  • לציפוי:
  • גביעים של שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים לבצק, משטחים על תבנית משומנת וזרויה במעט קמח תירס גם על הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות שלא יתפח ומצננים במקרר כ-20 דקות. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים את הבצק לאחר האפיה.
2. בינתיים מכינים את המלית: מרתיחים מים, סוכר ולימון ומוסיפים את הפירות החתוכים. מבשלים למשך כ-10 דקות. הפירות צריכים להיות רכים אך לשמור על צורתם. מוציאים אותם על מסננת לסינון הנוזלים ומצננים.
3. העוגה:
בקערת המיקסר מערבבים ריקוטה עם סוכר, וניל וקליפת לימון, מוסיפים את הביצים, את השמנת החמוצה, לבסוף מוסיפים את הקורנפלור.
4. הרכבת העוגה: מסדרים בעיגול את הפירות על תחתית הבצק, עליהם יוצקים את תערובת העוגה. מישרים את פני העוגה וטופחים את התבנית להוצאת אויר (אם יש). לפני ההכנסה לתנור שמים כלי עם מים חמים בתחתית התנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות כשעה בערך. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת במרכזה. אחר כך היא מתיצבת.
מכבים ומשאירים את העוגה בתנור למשך כ-15 דקות. מצננים שעה במקרר.
5. הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים מעט שהסוכר יימס. מורחים את העוגה, מישרים את הציפוי עד כמה שניתן ומחזירים אותה למקרר עד למחרת. רק למחרת מוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה.









 
דרג: