עוגת גבינה על בסיס עוגיות לוטוס

עוגת גבינה אפויה על בסיס עוגיות לוטוס מקושטת באבקת נוגט

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה על בסיס עוגיות לוטוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית בקוטר 24 או רינג 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 גביעי גבינת שמנת נפוליאון
  • גביע גבינה לבנה 5%
  • 3\4 כוס סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 4 ביצים
  • לציפוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • שקית אבקת סוכר 100 גרם
  • 3 כפות אבקת נוגט
  • לבסיס
  • 3/4 חבילת עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
  • 80 גרם חמאה
  • כף סוכר

אופן הכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, גם בדפנות.

2. טוחנים את ביסקוויט הלוטוס דק, מוסיפים סוכר וחמאה מומסת.

3. מערבבים ומרפדים את התבנית אפיה, משטחים היטב ומכניסים להקפאה.

4. בקערת המיקסר שמים את הגבינות, הסוכר ותמצית הוניל. מערבלים במהירות איטית ומוסיפים ביצה בכל פעם עד שהם נטמעות בבלילה. 

5. מוסיפים את האינסטנט פודינג, מערבבים לבלילה חלקה ללא גושים.

6. מוציאים את התבנית מההקפאה, שופכים פנימה את המלית ומכניסים לתנור לשעה. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ורוטטת באמצע. 

7. אחרי שעה בתנור מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, שופכים על העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

8. מצננים היטב משחררים מהתבנית מקררים לילה במקרר ואפשר לקשט עם אבקת נוגט.

דרג: