עוגת גבינה על בסיס בצק שקדים (כשרה לפסח)

עוגת גבינה עם בסיס של בצק שקדים וציפוי של קצפת ופירות טריים. מתכון קל פשוט ואפילו כשר לפסח

מאת: יהודית ארזי

דרג:
עוגת גבינה על בסיס בצק שקדים (כשרה לפסח)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כוסות מלאות שקדים טחונים
  • חצי כוס סוכר
  • לעוגה:
  • 7 ביצים
  • קופסה גדולה גבינה לבנה תנובה (750-850 גרם)
  • 2 שמנת חמוצה תנובה
  • 7 כפות לא גדושות קונפלור או קמח תפוחי אדמה
  • כוס וחצי סוכר (מי שאוהב מתוק אפשר 2)
  • ציפוי:
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • פירות טריים

אופן הכנה:

1. הכנת הבסיס: מערבבים היטב את המצרכים, שוטחים ומהדקים לתבנית, אופים 10 15 דקות בחום בינוני.
2. מפרידים חלמונים מחלבונים. מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ומחצית הסוכר שנותר. 
4. מאחדים בין 2 התערובות, שופכים על בסיס השקדים ואופים 20 דקות בחום 170 מעלות ואחר כך עוד שעה בחום נמוך יותר, משאירים את העוגה להתקרר בתנור. רצוי לאפות את העוגה בתוך תבנית עם מים.
5. אפשר לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת עם רבע כוס סוכר ולקשט בפירות טריים.
הערה: העוגה יוצאת טוב מאוד גם ללא הבסיס.

דרג: