עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים

עוגת גבינה אפויה ואוורירית על בסיס ביסקוויטים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 18 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם ביסקוויטים מפוררים
  • 10 גרם מרגרינה בטעם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 שקיקי סוכר וניל

אופן הכנה:

הכנת הבסיס:
1. מערבבים את הביסקוויטים יחד עם המרגרינה המומסת.
2. בתבנית בקוטור 26 משטחים ומהדקים את התערובת.

הכנת המילוי:
1. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
2. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את החלמונים עם חצי כוס סוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הקצף לבלילה, מערבבים ויוצקים את הבלילה המעורבבת על משטח הביסקוויטים.
3. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את החום בתנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

הכנת הציפוי:
1. מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, יוצקים על גבי העוגה בעודה חמה ואופים 2 דקות נוספות.
דרג: