עוגת גבינה ספירלה

עוגת גבינה ספירלה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: טלי בראון

דרג:
עוגת גבינה ספירלה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גרם פירורי עוגיות
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • למלית גבינה:
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 0.75 כוס (150 גרם) סוכר
  • 6 ביצים
  • לתערובת שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 0.33 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 כף (10 גרם) קורנפלור
  • למלית שוקולד מריר:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 0.5 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
מכינים את התחתית:
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-140 מעלות
1.מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2.שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
3.מכינים את מלית הגבינה ואופים.
4.טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
5.מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

לתערובת הבהירה:
1.ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס,מצננים מעט ומוסיפים לתערובת הגבינה.
2.מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.

לתערובת הכהה:
1.ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
2.מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים ואופים:
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא:
1.יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
2.יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה.
3.יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
4.מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
5.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.


 

דרג: