עוגת גבינה ספירלה

עוגת גבינה ספירלה שתמיד מצליחה ומשאירה טעם של עוד

מאת: שאדן ג'ראיסי \

מקור מתכון: קרין גורן

דרג:
עוגת גבינה ספירלה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 2 כפות קקאו (20 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 6 ביצים
  • לתערובת שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף (10 גרם) קורנפלור
  • למלית שוקולד מריר:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

אופן הכנה:

אופן הכנת התחתית:

1. מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.

אופן הכנת המלית:

1. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
2. מוסיפים ביצים וטורפים עד לקבלת תערבות חלקה.
3. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
4. תערובת בהירה: ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה תערובת ומערבבים יחדיו.
5. תערובת כהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה

אופן הרכבת העוגה:

1. יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
2. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: כמות של כוס מהתערבות הכהה למרכ התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס - הפעם מהתערבות הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה וכך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמאת טבעות.
3. מעבירים את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. 
4. מוציאים מהתנור ומהעבירים לקירור. לאחר מכן מכניסים למקרר ל-24 שעות ומגישים את העוגה קרה.


דרג: