עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה עשירה המורכבת מבסיס בצק חמאתי ועליו מלית גבינת שמנת וריקוטה, קינוח חגיגי לארוחת החג

מאת: נעמה פרידמן

דרג:
עוגת גבינה ניו יורק
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית עגולה מתפרקת 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מים קרים
  • למלית:
  • 400 גרם גבינת שמנת (30%) בטעם טבעי
  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים שלמות
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קמח

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
2. בקערה שמים את הקמח, סוכר וניל, סוכר, כף המים והחמאה חתוכה לקוביות ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד.
3. מקררים את הבצק חצי שעה במקרר.
4. לוקחים תבנית עגולה, מתפרקת, בגדול 24, ומשטחים את הבצק בתחתית התבנית.
5. מכניסים להקפאה למשך 10 דקות.
6. אופים בתנור שחומם לחום 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.
7. הכנת המילוי: בקערה שמים את כל הגבינות, סוכר וניל, סוכר וביצים ומערבבים. מוסיפים את כף הקמח.
8. אחרי שהתבנית יצאה מהתנור עוטפים אותה בנייר כסף מבחוץ שלא יחדרו מים.
9. שמים את המילוי על הבצק. מכניסים לתבנית גדולה יותר ושמים מים רותחים עד 3/4 גובה של התבנית, ובזהירות שלא יחדרו מים לעוגה.
10. אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות.
11. מנמיכים את החום של התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55 דקות.
12. מוציאים את העוגה מהתנור, העוגה עדיין רוטטת אבל היא מוכנה. ומתייצבת במקרר.
13. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
14. ניתן להוסיףציפוי של גנאש שוקולד לבן (לא חובה).

דרג: