עוגת גבינה ניו יורק קלאסי

המתכון הקלאסי לעוגת הגבינה המיתולוגית

מאת: מעיין שמריהו

דרג:
עוגת גבינה ניו יורק קלאסי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • כפית אבקת אפיה
  • 100 גר חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • תמצית וניל
  • למילוי:
  • 750 ג' גבינת לבנה
  • 2 כוסות סוכר
  • מיכל שמנת חמוצה
  • מעט תמצית וניל
  • 5 ביצים

אופן הכנה:

הכנה 1. מקציפים במיקסר את החמאה וסוכר.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון, ומוסיפים את שאר החומרים לתערובת.
3. יוצרים כדור עוטפים בניילון נצמד ומקררים קצת.
4. שמים חצי מהכמות בתבנית אפיה ומשטחים לשכבה דקה.
5. מכניסים מעט להקפאה ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות רבע שעה.
6. המילוי מקציפים את הגבינה 3 דקות בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והסוכר ומוסיפים בהדרגה למיקסר.
7. מוסיפים את השמנת תמצית וניל ואת הביצים יוצרים תערובת אחידה שופכים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות שעה וחצי בבן מרי.

דרג: