עוגת גבינה ניו יורקית עם פטל ופיסטוקים

מתכון מושחת וטעים לאירוח מושלם: עוגת גבינה חלומית מלאה בכל טוב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נתנאלה צרפתי

דרג:
עוגת גבינה ניו יורקית עם פטל ופיסטוקים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתחתית:
  • 200 גרם פירורי עוגיות לוטוס סה"כ 30 עוגיות
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה:
  • 750 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16% או 30% שומן -בטמפרטורת החדר! (3 ושליש מיכלים)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה- בטפרטורת החדר
  • לקישוט:
  • 5 כפות ריבת תפוז או משמש
  • 150 גרם פיסטוקים מקולפים
  • 300 גרם פטל

אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-160 מעלות
2. מרסקים 30 עוגיות לוטוס בעזרת מעבד מזון או מערוך ומערבבים עם החמאה המומסת
3. מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן ומהדקים את העוגיות המרוסקות לתבנית
4. השומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה
5. טורפים (לא מקציפים) גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב
7. מוסיפים שמנת חמוצה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה
8. מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ בנייר כסף ויוצקים פנימה את מלית הגבינה
9. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה בעלת דפנות גבוהים
10. יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה
11. אופים במשך כשעה ורבע-שעה ועשרים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה
12. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים
13. כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר ל-12 שעות 

לציפוי:
1. במעבד מזון עם להב מתכת מרסקים את הפיסטוקים עד שמקבלים תערובת פירורית
2. מחממים בקערה קטנה במיקרוגל את הריבה כדקה עד שהיא הופכת לנוזלית
3. מורחים את הריבה באמצעות מברשת סיליקון על דפנות העוגה ומצמידים בעדינות את שברי הפיסטוק לדפנות
4. ממשיכים ויוצרים עוד מעגל ועוד אחד. הפטל יגיר קצת נוזלים אז צריך להזדרז או לצפות בשכבת פיסטוקים נוספת לאחר הסיום
5. מורחים ריבה גם על חלקה העליון של העוגה ומסדרים את הפטל בצורה מעגלית על העוגה

דרג: