עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

מאת: לירן כהן

דרג:
עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מקל וניל- גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו). אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל
  • חמאה - רכה לשימון התבנית
  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 750 גרם גבינה לבנה- 9% (שלושה מכלים)
  • 3 יחידות שמנת חמוצה
  • 0.75 כוסות סוכר
  • 4 כפות אבקת קורנפלור
  • קליפת לימון- מגוררת מלימון אחד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180מעלות. ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.
2. מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.
3. טורפים את החלמונים עם הגבינה ומיכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
4. מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.
5. מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור. אופים 30 דקות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.
6. מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).
7. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.
8. מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.
 

דרג: