עוגת גבינה, משמשים מקורמלים, טראפלס שוקולד לבן ושטרוייזל הדרים

עוגה עשירה ומפנקת - שמשלבת גבינה, שמנת, שוקולד ופירות עונתיים

מאת: מאיר אלאלוף

דרג:
עוגת גבינה, משמשים מקורמלים, טראפלס שוקולד לבן ושטרוייזל הדרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז של תנובה
  • 250 גרם גבינת שמנת 30 אחוז של תנובה
  • 6 ביצים מופרדים
  • 5 כפות קמח
  • 5 כפות קונפלור
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • לתחתית:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח
  • קליפת תפוז מתפוז אחד
  • קליפת לימון מלימון אחד
  • כפית רוזמרין קצוץ
  • לטראפלס:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה של תנובה
  • 5 משמשים חצויים ומגולענים
  • 100 גרם סוכר
  • כפית רוזמרין קצוץ
  • כף ברנדי
  • מקל וניל חצוי

אופן הכנה:

לתחתית:
1. מערבלים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת פירורים.
2. מניחים תבנית בקוטר 28 ס"מ על מגש. מכסים את תחתית התבנית בחצי מכמות השטרוייזל ומהדקים.
3. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. את יתרת הבצק אופים גם כן בחום  של 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
4. מצננים. לטראפלס:
1. מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים, מצננים ומגלגלים לכדורים קטנים. מקררים.

2. את המשמשים מערבבים עם יתר המרכיבים ואופים בתנור ב-200 מעלות כ-10 דקות עד לריכוך וקרמול המשמשים.
3. מניחים את המשמשים במסננת להגרת עודפי נוזלים. מעלים את חום התנור ל-230 מעלות ומניחים כלי עם מים חמים בתחתית התנור. 4. מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינה עם החלמונים, חצי מכמות הסוכר, קמח וקורנפלור. מקציפים את החלבונים כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מקפלים לתערובת הגבינות.
5. יוצקים את המלית לתבנית עם התחתית האפויה. מפזרים מעל את הטראפלס והמשמשים. מכניסים לתנור ל-10 דקות עד לקבלת קרום זהוב. מוציאים את העוגה ומנמיכים ל-160 מעלות. ממשיכים לאפות לעוד שעה. מצננים. מפזרים את השטרוייזל האפוי על העוגה בשכבה אחידה. מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.  

דרג: