עוגת גבינה מרשמלו - כזאת עוד לא טעמתם!

עוגת גבינה בתוספת מרשמלו על מצע בצק פריך מתקתק. מעדן שכולם טורפים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אננא ובר

דרג:
עוגת גבינה מרשמלו - כזאת עוד לא טעמתם!
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1/3 כוס סוכר
  • 120 גרם קוביות חמאה קרה
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 1/2 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לתערובת גבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם מרשמלו
  • 1/2 שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל

אופן הכנה:

1. לבסיס: מעבדים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
3. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מרפדים את התבנית בבצק ואופים כ- 12 דקות.
4. לתערובת גבינה: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבון והסוכר לקצף יציב ומבריק.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם סוכר וניל לקצף בהיר ואורירי.
6. בקערה חסינת חום לשבור שוקולד לבן. מבשלים בסיר שמנת מתוקה ומרשמלו עד לקבלת תערובת אחידה (רצוי לערבב כל הזמן למנוע הדבקות). לאחר מכן, יוצקים את התערובת החמה מעל השוקולד - להמיס את השוקולד תוך כדי ערבוב (ידני).
7. בקערה נוספת, מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ופודינג וניל. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
8. מוסיפים את החלמונים המוקצפים ומערבבים היטב. מוסיפים את קצף החלבונים ולערבב בעדינות בתנועת קיפול.
9. לאחר קבלת תערובת אחידה יש לצקת אותה על הבסיס שאפינו מראש.
10. תהליך אפייה: בתחתית התנור שמים תבנית עם מים רותחים. מחממים תנור ל- 200 מעלות. אופים במשך 10 דקות, ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל- 140 מעלות ואופים כשעה וחצי.
* ניתן לקשט את העוגה עם תותים או כל דבר אחר העולה בדימיונכם.
 

דרג: