עוגת גבינה - מקום שני בקטגורית עוגות גבינה

עוגה נהדרת לאירוח ולשבת, זכתה במקום השני בקטגוריית עוגות גבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה - מקום שני בקטגורית עוגות גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת כולל דפ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 75 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כף סוכר
  • למלית גבינה:
  • 500 גרם גבינת תנובה 9%
  • 1 גביע שמנת תנובה של פעם אורגינל 27%
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס רוזטה ( סירופ שקדים )
  • 5 חלבונים
  • לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 3/4 מכל שמנת עמידה לקצפת
  • 1/2 כוס רוזטה ( סירופ שקדים )
  • לעיטור:
  • 1 מלון כתום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. הבצק- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
2. המלית- שמים בקערה את כל המרכיבים פרט לחלבונים ומערבבים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים את המלית לתבנית ואופים 40 דקות
4. מורידים את חום התנור ל- 150 צ. ואופים עוד כ- 45 דקות. מצננים את העוגה בתנור.
5. מרתיחים את השמנת עם הרוזטה, מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שימס. מקררים במקרר חצי שעה. יוצקים את הציפוי על העוגה בשכבה אחידה ומקררים שעתיים.
6. העיטור-  מקלפים את המלון, פורסים דק ומסדרים על העוגה בצורת רעפים. מקררים שעה נוספת ומגישים.

דרג: