עוגת גבינה מעוטרת בפירורי וופלים

עוגת גבינה מעוטרת בפירורי וופלים

מאת: זיו דגן

דרג:
עוגת גבינה מעוטרת בפירורי וופלים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס העוגה:
  • 250 גרם וופלים בטעם לימון
  • 100 גרם חמאה
  • חומר למילוי:
  • 2 מיכלי שמנת עמידה 38%
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גבינה 5%
  • 0.5 כוס סוכר
  • 0.5 כוס חלב 3%
  • קליפת לימון מגוררת
  • 0.5 שקית (7 גרם) ג’לטין
  • רבע כוס (50 מ"ל) מים רותחים

אופן הכנה:

1)יש להמיס את החמאה.
2)טוחנים את הוופלים לאבקה במעבד מזון. מעבירים 2/3 מהוופלים הטחונים לקערה ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה ושופכים לתבנית משומנת. את יתרת הפירורים משאירים בצד לקישוט.
3)מקציפים את השמנת המתוקה עד שתהפוך לקצפת יציבה.
4)מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה לא יותר מ-2 דקות.
5)מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך הוספת קליפת הלימון.
6)ממיסים את הג’לטין במים רותחים ומצננים. מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
7)יוצקים את הקצפת על תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול בזהירות.
8)יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים ואז מפזרים מעל העוגה את פרורי הוופל שנשארו.
9)מצננים במקרר למספר שעות.
דרג: