עוגת גבינה מסורתית עם אוכמניות

עוגה גבינה קלילה ונהדרת לארוחת חג שבועות, ציפוי ריבת אוכמניות מעניק לעוגה טעם מיוחד

מאת: סיגלית סמדג'ה \

מקור מתכון: סיגלית סמדג'ה

דרג:
עוגת גבינה מסורתית עם אוכמניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת "השף הלבן"
  • 500 גרם גבינה לבנה של תנובה
  • גביע שמנת חמוצה של תנובה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מלימון קטן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 6 כפות קמח תופח
  • 5 ביצים גדולות
  • לציפוי:
  • כוס מים רותחים
  • 2 כפות אבקת ג'לי
  • 4 כפות ריבת אוכמניות

אופן הכנה:

הכנה:
1. בקערה גדולה שמים גבינות, שמנת, 1 כוס סוכר, תמצית וניל, קליפת לימון, קמח ו-5 חלמונים. מערבלים במשך 5-7 דקות, עד שתערובת תהיה חלקה ובלי גושים.
2. בקערה אחרת, מקציפים את החלבונים לקצף רך עם חצי כוס סוכר שמוסיפים בהדרגה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות ואת כל זה מעבירים לתבנית ואופים את התערובת למשך שעה בחום של 160 מעלות.
3. מכינים את הג'לי עם המים ומוסיפים את ריבת האוכמניות.
4. אחרי שהעוגה התקררה שמים על העוגה את הציפוי.
דרג: