עוגת גבינה מנצחת

מתכון מנצח לעוגת בגינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני חצבני

דרג:
עוגת גבינה מנצחת
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתחתית :
  • 180 גרם קמח ( כוס ורבע)
  • 120 גרם חמאה קרה "תנובה"
  • 100 גרם סוכר רגיל (1/2 כוס)
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן" (1/4 כוס)
  • למלית:
  • 250 גר'םגבינת כנען ״השף הלבן"(1/2 אריזה )
  • 250 גרם גבינה למריחה 9% תנובה (גביע)
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה" (1/2 גביע)
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 80 מ"ל חלב "תנובה"
  • 3 ביצים מופרדות
  • 10 גרם קמח (כף)
  • 20 גרם סוכר ( כף)
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • לציפוי:
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה"
  • 20 גרם אבקת סוכר מנופה (כפות גדושות)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. מכניסים למעבד מזון קמח + חמאה + סוכר + מלח ומעבדים עד לתערובת פירורית
2. מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה
3. מעבדים עד שנוצרת תערובת עם פירורים גדולים
4. לא מאחדים את הבצק , משאירים את הבצק כפרורים ומקררים לפחות 40 דק'

הכנת המלית :
5. מפרידים את הביצים
6. מכניסים למעבד המזון את הגבינות + שמנת חמוצה, החלמונים , אבקת הסוכר , תמצית הוניל , החלב והקמח
ומערבבים עד לתערובת חלקה 
7. מקציפים את החלבונים + כף הסוכר , הקצפה רכה אך יציבה 
8. מאחדים בין תערובת הגבינה והחלבונים המוקצפים

הרכבת העוגה:
9. מסדרים תבנית 26 עם נייר אפייה
10. מפזרים על התבנית את פירורי הבצק, מהדקים קלות ושופכים את תערובת הגבינה על פירורי הבצק. אין צורך לאפות את הבצק לפני
11. אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דק', העוגה עולה ויורדת 
12. מקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר

הכנת הציפוי:
13. מערבבים בעזרת מטרפה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה ללא גושים
14. מחממים את התנור במשך 10 דק' לחום של 200 מעלות
15. בעזרת סכין חדה ניתן להעביר בדפנות התבנית לדחוס את שולי העוגה שנפלו (ע"מ ליישר את פני העוגה ) 
16. שופכים את תעורבת השמנת על פני העוגה . מכבים את התנור. מכניסים את העוגה לתנור כבוי למשך 10 דק' בדיוק
17. מקררים לפחות 5 שעות. עדיף לילה
18. מקשטים בפירות העונה 
דרג: