עוגת גבינה ממולאת קרמבואים ברוטב ריבת חלב

עוגה חגיגית וחלומית שהגבינה בה היא רק תירוץ

מאת: שירה אלון

דרג:
עוגת גבינה ממולאת קרמבואים ברוטב ריבת חלב
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס :
  • 2 חבילת ביסקוויטים של אוראו
  • 50 גרם חמאה מומס
  • לעוגה :
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 סוכר וניל
  • 1 פודינג בטעם שוקולד לבן
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • לקרמבואים:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל צרפתי
  • לרוטב ריבת חלב:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות ריבת חלב

אופן הכנה:

הכנת הבסיס :
מפוררים את עוגיות האוראו ומוזגים עליהן את החמאה המומסת ומשטחים בתבנית 26, ומקפיאים לעשר דקות.

הכנת מלית הגבינה :
1. מקציפים את החלבונים לקצף ומוסיפים את הסוכר לקצף חזק.
2. בקערה אחרת - מערבלים חלמונים, שמנת חמוצה, גבינת שמנת, גבינה לבנה, תמצית וניל וקורנפלור.
3. מוסיפים את הקצף של החלבונים לתערובת החלמונים והגבינה בתנועות עטיפה.

מוזגים את מלית הגבינה על הבסיס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כשעה. בתנור להניח בתחתית קערה עם מים למשך כל האפיה.
בסיום האפיה לא לפתוח את התנור עד למשך שעה.
שומרים במקרר למשך הלילה.

הכנת הקרמבואים :
להקציף 1 שמנת מתוקה עם פודינג וניל לקרם חזק, ובעזרת צנטר לעשות קרמבואים על העוגה . להקפיא עשר דקות.

הכנת רוטב ריבת החלב :
מרתיחים 1/2 שמנת ומורידים מהאש, מוסיפים את כפות ריבת החלב ומערבבים עד קבלת קרם ואז מוזגים על הקרמבואים.
דרג: