עוגת גבינה מיוחדת

כשמה כן היא, עוגת גבינה מיוחדת, אל תפספסו לחג השבועות

מאת: אתי פרחי \

מקור מתכון: סבתא

דרג:
עוגת גבינה מיוחדת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה קוטר 30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גר1 סוכר
  • 330 מ"ל חלב מרוכז
  • 300 מ"ל חלב רגיל
  • 200 מל שמנת מתוקה
  • 500 גר' גבינת ריקוטה פרש
  • 4 ביצים
  • לתחתית:
  • 150 ג"ר סוכר
  • 3 ביצים
  • 90 גר' קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גר קרמל נוזלי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בתבנית עגולה בקוטר של 30 ס"מ, משמנים את הדפנות, ובתחתית מכינים קרמל מ-100 גר' סוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר את החלב המרוכז, השמנת, החלב הרגיל והביצים. מערבבים עד שיהיה קרם חלק ואחיד. שופכים את התערובת על שכבת הקרמל.
3. מערבבים את תערובת התחתית: מערבבים ומקציפים היטב את הביצים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח והשמרים.
4. את התערובת שופכים על שכבת הגבינה שבתבנית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך כשעה על תבנית עם מים.
5. כשהעוגה מתקררת, הופכים את התבנית על צלחת שטוחה (כלומר, שכבת הקרמל תהיה למעלה).
 

דרג: