עוגת גבינה מושלמת

עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי. אידיאלית לחג השבועות, לאירוח אלגנטי ולחובבי עוגות גבינה.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה מושלמת
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • כפית תמצית וניל
  • לקרם:
  • 2 שמנת מתוקה השף הלבן
  • כף וחצי אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • כף וחצי סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפרידים חלמונים וחלבונים.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
4. בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הקמח, 1/2 כוס סוכר, ותמצית הווניל לתערובת חלקה.
5. יוצקים את הקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות, בצורת עטיפה לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
7. מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות ,עד שהעוגה שחומה, תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (במהלך הצינון העוגה יורדת).
8. הכנת הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, הסוכר והפודינג. כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הקרם על העוגה. מקשטים בדובדובנים או בתות שדה.

דרג: