עוגת גבינה מופחתת קלוריות

עוגת גבינה מופחתת קלוריות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה מופחתת קלוריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10מנות - תבנית בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 6 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי (כמות השווה ל- 3/4 כוס סוכר)
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 0.33 כוס סוכר
  • תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ
  • 1 גביע 750 גרם גבינת תנובה 5%
  • 1 גביע שלי או אשל
  • 2 גביעים שמנת תנובה קלה
  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות),  2.שמים בקערה את הגבינה, האשל או השמנת הקלה, החלמונים, קליפת הלימון, הממתיק המלאכותי, הקמח והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.  4.יוצקים לתבנית, אופים כ- 50 דקות, עד שהמלית יציבה ופני העוגה מזהיבים. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת, מעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית משאירים את העוגה בתנור כשעתיים.
5. מוציאים מהתנור, מצננים ומקררים למשך לילה. מגישים למחרת היום.
דרג: