עוגת גבינה מגבינת עזים

אם זה הולך טוב אצל הסיציליאנים ואצל הצרפתים, זה חייב להיות טעים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת גבינה מגבינת עזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: עוגה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½1 כפות סוכר
  • 160 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-1 כפות חלב קר
  • למלית:
  • 2 גביעים (480 גרם) גבינת עזים למריחה 5% "פיראוס"
  • 5 כפות (75 מ"ל, ½ גביע) יוגורט עזים "פיראוס"
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 6 ביצים גדולות מופרדות לחלבון ולחלמון
  • ¾ כוס (90 גרם) קמח
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל

אופן הכנה:

הכנה
1. משמנים היטב את הבסיס ואת הדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. מרפדים את תחתית התבנית בריבוע גדול של נייר אפייה (שמכסה את התחתית + 4 ס"מ לפחות מכל כיוון) ו"מדביקים" אותו לתחתית המשומנת. מהדקים את מסגרת התבנית מסביב לתחתית התבנית ולנייר (שולי הנייר צריכים לבלוט החוצה מהמסגרת).
2. מכינים את הבצק. מנפים קמח ומלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים סוכר וחמאה, ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה וכף חלב, ומעבדים לבצק חלק וגמיש שמתכדר מסביב ללהבים ומשאיר דפנות כמעט נקיות. אם הבצק נוקשה מדי, מוסיפים עוד חצי כף עד כף חלב. בידיים רחוצות ויבשות משטחים את הבצק בשכבה בעובי 3-2 מ"מ על דופנות התבנית לכל גובהן ועל תחתית התבנית. מקפידים על עובי אחיד של הבצק גם בזווית החיבור בין הדפנות לתחתית. מיישרים את השפה של קלתית הבצק בלחיצות אצבע. מכניסים את התבנית למקפיא ל־40-30 דקות. 
3. אחרי 25 דקות מדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני־גבוה (200 מעלות), כשתבנית מתכת שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי. מתחילים בהכנת מלית הגבינה. בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת עזים, יוגורט עזים וסוכר במשך 3-2 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים את הקמח ומערבלים לתערובת חלקה.
4. רוחצים היטב את המקצפים. בקערה שנייה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב. מוסיפים את סוכר הווניל בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה, ומערבבים במטרף. מוסיפים את יתרת הקצף, ומקפלים אותו לתוך תערובת הגבינה במרית.
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא. יוצקים את תערובת הגבינה לתוך קלתית הבצק, ומניחים את תבנית העוגה על התבנית החמה שבתנור. סוגרים את דלת התנור ומנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות). אופים במשך 35 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות), ואופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שרק מרכז העוגה עדיין רך למגע. מוציאים ומצננים במשך שעה לפחות לפני שמשחררים את מסגרת התבנית. מצננים לגמרי ומקררים היטב, רצוי במשך לילה לפחות. 
דרג: