עוגת גבינה לפסח

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח

מאת: שרית קוזנסקי

דרג:
עוגת גבינה לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 150 גרם ביסקוויטים כשרים לפסח (או עוגיות פסח אחרות), טחונים
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • לתערובת שוקולד לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף קורנפלור
  • למלית שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

מכינים את התחתית:
1. מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה:
1. בקערה טורפים גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה, מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
2. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.
4. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות, מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים, מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
5. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
ההרכבה:
1. יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
2. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
3. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך הפעם מהתערובת הבהירה.
4. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות.
5. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. 6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.

דרג: